Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ο ύπνος μετά την κατανάλωση αλκοόλ επιβραδύνει την αποσύνθεση του στο αίμα

Ύπνος μετά την κατανάλωση επιβραδύνει την αποσύνθεση του αλκοόλ στο αίμα και επομένως παρατείνει τη διαδικασία της ηρεμίας. Για μια τέτοια απρόσμενη ανακάλυψη στηρίζουν Ιάπωνες ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο για τον αλκοολισμό στην Kurihama -Επαρχία Kanagawa.


Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, οι επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο άρχισαν το πείραμα , στο οποίο συμμετείχαν 24 άτομα. Στο πλαίσιο του πειράματος, οι άνδρες και οι γυναίκες που καταναλώνονται μία δόση της μπύρας, με κάποια "πειραματική", στη συνέχεια πήγαιναν για ύπνο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, έδειξε ότι οι άνθρωποι που, μετά την κατανάλωση πηγαίναν για ύπνο, απέδειξε ότι η διαδικασία της αποσύνθεσης του αλκοόλ στο αίμα είναι δύο φορές πιο αργή σε σχέση με αυτούς που παρακολούθησαν όλη την ώρα. Αυτό αντικρούει την πεποίθηση στη ρίζα των περισσότερων ανθρώπων ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεμεθύσεις είναι να κοιμηθείς λίγο.

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κανείς δεν είχε ποτέ φανταστεί τη διεξαγωγή για ανάλογο πείραμα , - είπε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Hiroshi Ματσουμότο -. Σε ένα όνειρο, όλες οι λειτουργίες στο σώμα εκτελούνται πολύ πιο αργά, διότι οι άνθρωποι είναι σε κατάσταση ηρεμίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: